FAQ

Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij. Neem dan gerust contact met ons op. Wij bellen of e-mailen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Water en zeep is al eeuwenlang de meest beproefde methode, hoe kan een doekje hieraan tippen?

Wasbakken en sifons onder de wasbakken zitten vol bacteriën. Het is zelfs één van de vuilste componenten in een toiletruimte. Daarbij is water een belangrijke bron van bacteriën.

De warme luchtdrogers zijn, bewezen, een zeer grote bacteriebron. Het vocht van de handen wordt niet voldoende weggezogen en het water incl bacteriën wordt verspreid op de vloer, de muren en in het systeem zelf. Ook is er een mogelijkheid van besmetting van de één op de andere persoon. Tevens het geluid wordt door velen als zeer onprettig ervaren.

DeBritts vochtige doeken zijn zo ontwikkeld en ontworpen dat ze dienen ter totale vervanging van wasbakken, water, kranen, zeep, droge papieren handdoekjes en warme luchtdrogers. Alles in één waarbij nadrogen niet nodig is.

Volstaat het gebruik van 1 doek voor totale handreiniging, ook bij zeer vieze handen?

Ja bij normaal vervuilde handen is 1 doek meer dan voldoende. De doek heeft een grote afmeting en is zeer sterk. Het vuil wordt geabsorbeerd in de doek.

Bij zwaar vervuilde handen zoals vetten, olie, inkt en ander hardnekkig vuil, zal er in sommige gevallen meerdere doeken gebruikt moeten worden.

Soms voelen mijn handen een beetje plakkerig aan na gebruik, hoe kan dit?

Het reinigende ingrediënt voelt in sommige gevallen wat plakkerig aan. Dit is de werking van de doek. Na enkele seconden zal dit verdwijnen en daarna voelen de handen zeer zacht aan.

Hoe huidvriendelijk zijn DeBritts doeken?

De doeken zijn zeer vriendelijk voor de huid. Ze bevatten geen alcohol, parabenen (niet natuurlijke conserveringsmiddelen) of parfum. Naast dat ze zeer goed reinigen, brengen ze de huid ook in een gezonde conditie. De huid wordt na gebruik als zeer zacht ervaren. Ze zijn bijvoorbeeld ook voor babybillen geschikt.

Kunnen de doeken veelvuldig, gedurende de gehele dag, gebruikt worden?

Dit is geen enkel probleem.

Waarom is de geur zo neutraal?

We hebben ervoor gekozen geen parfum aan het product toe te voegen. Dit omdat parfum een verhoogde kans geeft op allergische reacties. En omdat we eenieder dezelfde zorg en hygiëne willen bieden moet het voor een breed publiek te gebruiken zijn.

Welke praktische voordelen bieden deze doeken?

Uit een onafhankelijk onderzoek is gebleken dat gebruikers met name de volgende voordelen benoemen:

  • Handen kunnen veel sneller gereinigd worden dan voorheen – minder en kortere handelingen
  • Meer mensen tegelijk kunnen er gebruik van maken
  • Hogere persoonlijke hygiëne – niet meer nodig om ‘vieze’ dingen (kranen, wasbakken) aan te raken
  • Gemakkelijker om de handen van kinderen te reinigen (kan ook meteen aan tafel)
  • Toiletruimte blijft schoner dan voorheen
  • Toiletruimte is schoon en rustig. Geen herrie meer van handendrogers

Waar zijn de doeken van gemaakt als er hiermee papier bespaard wordt, zoals genoemd?

De doeken bevatten geen papier, maar zijn gemaakt van een speciaal soort non woven materiaal. Hier komt geen papier aan te pas.

Zijn de doeken recyclebaar?

Onze doeken zijn 100% recyclebaar. Het restafval wordt omgezet in een alternatieve energiebron of er worden andere producten van gemaakt.

Heeft het product CE keurmerk?

Nee de doeken vallen onder de cosmetica richtlijnen en behoeven zodoende geen CE.

Waarom is de dispenser van RVS gemaakt?

Roestvrij staal is een sterk materiaal dat ook goed in vochtige ruimtes gebruikt kan worden. Daarnaast houdt dit materiaal het minste aantal bacteriën vast en dit maakt het zeer hygiënisch in gebruik.

Wat als ik het laatste doekje pak uit de verpakking?

De verpakking komt eruit en zal door de volgende gebruiker er eenvoudig uit gehaald kunnen worden. Het volgende pak zakt op zijn plek en is direct klaar voor gebruik.

Moet ik de dispenser sluiten?

Nee door het ingebouwde systeem sluit de dispenser vanzelf. Na het pakken van een doek hoeft er niets meer aangeraakt te worden en kan men direct weglopen.